onsdag 12 oktober 2011

Dagens macarons

Har bakat macarons idag. Är fortfarande inte överens med resultatet. Kragen sjunker ihop och blir platt. Den är hög och fin i ugnen. Men precis innan dom lossnar från bakplåtspappret i ugnen sjunker kragen ihop och blir platt. Vet i sjutton vad det är som är fel. Kanske temperaturen i ugnen eller något moment på vägen. Ingen aning! Mottar gärna tips om vad jag kan förändra för att få en högre krage.
Färgsatte macaronsen med röd pulverfärg. Fick ha i mycket. Men dom blev ändå mörkt gammelrosa. Skit också! Hade gärna velat ha dom knallröda. Men det är svårt att få fina klara färger. Dessutom blev dom rätt grova i strukturen den här gången. Men otroligt goda. Gillar det hårda, som sen övergår till seghet. Vilken kombination.

Fyllningen är en Jordgubb och Vit chokladfyllning. Både syrlig och söt. Smakar mycket bättre än smörkräm jag har använt förut.

1 kommentar:

  1. Tycker de ser bra ut!!! Du kan inte få en mycket högre krage än så...då börjar de se missbildade ut ju *s*. Du har gjort ett bra jobb med macaronsen, tycker du ska vara jättenöjd!!

    SvaraRadera