tisdag 25 oktober 2011

Hallon och vit choklad muffins

Räcker till 24 minimuffins

Till muffinsen
50g rumstempererat ´smör
50g strösocker
1 ägg
50g extra fint mjöl
1 msk mjölk
50g vit choklad, hackad

Till toppingen
1 dl crème fraiche
200g vit choklad, smält
24 hallon

1. Värm ugnen till 190 grader
2. För att göra muffinsen, rör smör och socker pösigt. Tillsätt ägg, mjöl och mjölk och rör till en slät smet. Vänd ned chokladen. Fördela smeten i formarna och baka i mitten av ugnen i 12-15 minuter tills muffinsen har rest sig och är fasta i mitten. Ta ut muffinsen ur ugnen, lägg över dem på ett galler och låt svalna.
3. Till toppingen: Rör ner crème fraiche i den smälta chokladen. Låt svalna och tjockna något om det behövs. Skeda eller spritsa smeten ovanpå muffinsen. Lätt ett hallon på varje muffin innan chokladtoppingen stelnar.


Dessa har min dotter Linnea beställt. Hon hittade dom i en receptbok här hemma. Och tjatat i flera dagar om att vi ska göra dessa. Så nu äntligen hade vi crème fraiche hemma. 
Båda tjejerna har hjälp till med muffinsen och även lagt dit hallonen.

Man får vänta ganska länge innan chokladen har stelnat, så man kan spritsa den på muffinsen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar