lördag 16 juni 2012

Jordgubbstårta till Emma

Gjorde denna till en släkting som fyllt år. Lovade på facebook att hon skulle få en tårta idag. Och det fick hon.

Tårtan består av ploppfluff och citronmousse. Och spacklad med vispad grädde. Runt om har jag använt choco sticks. Det gick åt precis två paket. Rekommenderar att ni köper ett extra paket i reserv ifall kexen är trasiga eller inte räcker. Ovanpå ligger det 1 liter jordgubbar.

Här är receptet på ploppfluff:
3 dl vispgrädde
150g plopp chokladkaka

Häll i grädden i en kastrull och dela i chokladen.
Värm på låg hastighet. Jag har max på tvåan. För grädden får INTE koka. Chokladen ska smälta helt i grädden. Rör med jämna mellanrum. Jag brukar använda teflongryta.
Häll över i en bunke och ställ in i kylen över natten. Fluffen måste vara genomkall innan den vispas till önskad tjocklek. Sen är det bara att bre som ett lager på tårtan.

Citronmoussen har jag köpt från kakburken. Moussen kan ni hitta HÄR.
Mycket enkelt. Vispa 3 dl grädde. Sen blandar man 50g moussepulver med 1/2 dl varmt vatten. Minst 20 grader. Vispa samman grädden med pulverblandningen.
Voila! Färdig god mousse!

Kika in på länken, så finns många olika smaker och annat kul man kan ha nytta av när man bakar.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar