torsdag 29 september 2011

Chokladkakor som håller formen



Dessa godingar ska jag dekorera idag eller under morgondagen.

Mörka chokladkakor:
6 dl mjöl
1,2 dl kakao
225g rumstempererat smör
2,3 dl socker
1 ägg
1 tsk vaniljextrakt

Blanda kakao och mjöl i en bunke.
Blanda socker och smör tills det blir ljust och fluffigt.
Blanda ner ägg och vaniljextrakt i sockerblandningen. Och rör ihop ordentligt.
Häll ner mjöllblandningen lite i taget.
Blanda ihop till en deg. (Degen känns helt fel i början. Men efter lite vispande blir den perfekt.)
Plasta in och lägg i kylen ca 30 min. Kavla ut ca 0,5 cm och tryck ut de figurer du valt.
Baka i 175 grader i 10-15 min beroende på storlek.
Låt svalna på plåten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar