fredag 20 maj 2011

Limemousse

Den här moussen är väldigt syrlig, men himmelskt god.

Räcker till två lager fyllning i tårta.

4dl vispgrädde
2dl creme fraiche
2dl matlagningsyoghurt
1½ dl socker
2tsk rivet limeskal
1 dl pressad limesaft (4 limefrukter)
4st gelantinblad

Vispa grädden lätt. Vispa creme fraiche, matl.yoghurt och socker på låg hastighet med elvisp tills allt socker har löst sig.
Riv skal från limen och pressa ur saften.
Blötlägg gelantinbladen i kallt vatten i 5 min. Ta upp dem och smält dem i limesaften i en kastrull. Jag hade endast på ettan på spisen. Blanda ner skalen i yoghurtblandningen.
Rör snabbt ner det i yoghurtblandningen och vänd sedan ner grädden.

Ställ in i kylen ett par timmar, så moussen stelnar till. Sen är det bara att bre ut på tårtbotten. Eller häll upp i portionsglas och sen in i kylen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar