Lägg i kakorna i mixern |
Så här ska det se ut när det är klart |
Sen hällde jag över smulorna i en bunke. Sen tillsatte jag philadelphian. Ta lite i taget, så att det inte blir för mycket. Vispade ihop det med elvisp till en deg. Sen är det bara att rulla till bollar. Samma storlek som chokladbollar. Jag fick 14 st bollar på ett paket singoalla.
Sen ska bollarna stå i kylen i 30 min för att bli hårda. Medan bollarna kallnade klippte jag till grillpinnar och hällde socker i glas. Sen var det bara att börja smälta chokladen. Jag använde mig av odenses choklad. Tanken var att smälta vit choklad som skulle färgas rosa. Men eftersom chokladen inte blev rinnande utan krämig, så testade jag att värma i micron. Då brändes den. Så det var bara att ta en annan choklad och smälta
Det fick bli odenses mjölk choklad. Det var det enda jag hade hemma. Så utseendet blev inte riktigt som jag hade tänkt mig.
Det första man ska göra är att doppa pinnarna i choklad innan man sticker i pinnen i bollen.
Sen är det bara att doppa bollarna i den smälta chokladen och sen låta den överflödiga chokladen rinna av. Du kan klappa pinnen mot handleden, så går det lite fortare.
Sen är det bara att dekorera med vad man vill. Eftersom chokladen inte riktigt ville stela ute i rumstemperatur, ställde jag in alla i kylen en stund.
Tyckte dock att singoalla kakorna inte smakade så mycket. Men kan tänka mig att ballerina smakar lite mer.
Det färdiga resultatet |
Ser riktigt goda ut
SvaraRadera// Polly